Δολοφονία Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς λέει η εισαγγελέας

«Οι κινήσεις Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε», εκτιμά η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου, που ζητά την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προτείνοντας παράλληλα την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της απλής ή της άμεσης συνέργειας που ανά περίπτωση αντιμετωπίζουν.

Μετά την διακοπή περίπου ενός μήνα της διαδικασίας, έφθασε η ώρα στην κρίσιμη και πολυετή δίκη για την δράση της οργάνωσης και τα εγκλήματα τα οποία αποδίδονται σε μέλη της και για τα οποία κατηγορούνται είτε ως φυσικοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί η εισαγγελέας να τοποθετηθεί.

Η εισαγγελέας δεν δέχθηκε ούτε ότι το πλήθος των χρυσαυγιτών ήταν συντεταγμένο και ακολουθούσε οδηγίες, όπως έχει προκύψει από μαρτυρίες, και αμφισβήτησε την στοχοποίηση του Π. Φύσσα.

Με ψυχραιμία

Συγκεκριμένα, κατά την άποψη της εισαγγελικού λειτουργό ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα καταφέρθηκε με μανία σε βάρος του 34χρόνου μουσικού, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την  ψύχραιμη σκέψη και με πρόθεση, χρησιμοποιώντας το στιλέτο που είχε στην κατοχή του και τον χτύπησε δύο φορές στο αριστερό ημιθωράκιο.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου πως βρισκόταν σε άμυνα και βρασμό ψυχικής ορμής και να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή και των 17 συγκατηγορουμένων του Γιώργου Ρουπακιά στους οποίους αποδίδονται τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανέφερε στην πρότασή της πως μέσα στο όχημα του Γ. Ρουπακιά εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν βρίσκονταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού. «Μέσα από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο Ρουπακιάς, ήταν μόνος στο όχημα, δεν ήταν συνοδηγός του ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Ο Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημα» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του».

Αντιδράσεις

Μετά την ολοκλήρωση της πρότασης φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού αλλά και η μητέρα του αποχώρησαν από την αίθουσα εμφανώς δυσαρεστημένοι.

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;» φώναξε η Μάγδα Φύσσα βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.