«Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο γιος μας» - Τι λέει ο πατέρας του ναυτικού που απελευθερώθηκε από τους πειρατές του Τόγκο

Τον προβληματισμό του, παρά την μεγάλη του χαρά, εκφράζει ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού που απελευθερώθηκε μετά από 39 ημέρες ομηρίας στα χέρια πειρατών στο Τόγκο. “Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο γιος μας”, λέει για τον Δημήτρη Γκιάτη που βρίσκεται, πλέον, στο σπίτι του, στην “αγκαλιά” της οικογένειας του. Οι πρώτες στιγμές, συγκινητικές, αλλά και δύσκολες, καθώς ο 20χρονος είναι ακόμα σε σοκ.

Μιλώντας στο NewsIt.gr ο πατέρας του, Θοδωρής Γκιάτης, τονίζει: “Δεν τον ρωτήσαμε για την περιπέτεια του τίποτα. Δεν θέλαμε να τον βάλουμε σε αυτή την διαδικασία.  Μας είπε ότι ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Είναι σε σοκ, δεν ξέρει πού βρίσκεται, είναι χαμένος. Για την κατάσταση της υγείας του θα μάθουμε από εβδομάδα, που θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις”.

Φυσικά, ο κ. Γκιάτης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, που ο γιος του είναι ξανά κοντά τους: “Είδα το παιδί μου μετά από 40 ημέρες. Νιώθω ότι ξαναγεννήθηκε το παιδί στο σπίτι μου. Θα κάνουμε γιορτές τώρα όλοι μαζί»

Η περιπέτεια

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ναυτικός συνελήφθη όμηρος από πειρατές στις 4 Νοεμβρίου και ενώ το ελληνόκτητο πλοίο “Elka Aristotle”, βρισκόταν ανοιχτά του λιμανιού Λόμε, στο Τόγκο. Στις 13 Δεκεμβρίου 2019, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε την απελευθέρωση των ναυτικών.

Οι τρεις ναυτικοί που απελευθερώθηκαν, ο 20χρονος Δημήτρης Γκιάτης, ένας Φιλιππινέζος και ένας Γεωργιανός, ήταν καλά στην υγεία τους, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έδωσαν κατάθεση στις τοπικές αρχές. Στο μεταξύ, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς, ο τέταρτος όμηρος, ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της ομηρείας. Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της, διευκρίνιζε πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα, ο θάνατος του Φιλιππινέζου ναυτικού οφείλεται σε ασθένεια και όχι σε πράξεις των πειρατών.

Προτεινόμενα για εσάς