Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα σώματα ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχόλια που διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τζανακόπουλο, σχετικά με τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

«Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται, αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο στρατός», διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F16, των Mirage και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο υπερψηφίσθηκε από την ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπενθύμισε, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015, ότι «ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε για να «δραπετεύσει» από την ευθύνη ή να την αποφύγει, αλλά αντιθέτως, με δουλειά και αποτελεσματικότητα θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.