Υπόθεση Λίνας Κοεμτζή: Επικήρυξη δύο υπόπτων από την οικογένεια

Από την πρώτη στιγμή η οικογένειά της αλλά και ο συνήγορός τους πίστεψαν ότι ο θάνατος της Λίνας Κοεμτζή, της 22χρονης φοιτήτριας που έπεσε στο κενό από την  φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ, δεν ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας, αλλά εγκληματικής ενέργειας.

Χθες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών εκδικάστηκε η υπόθεση της διακίνησης – διαρροής των αποκαλυπτικών φωτογραφιών της Λίνας Κοεμτζή. Στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Στη δίκη κατέθεσε πλήθος μαρτύρων μεταξύ αυτών η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές της Λίνας. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων και των απολογιών των κατηγορουμένων, ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, καθώς το γεγονός ότι είδαν ή είχαν φωτογραφίες δεν αποτελεί παρέμβαση σε αρχείο προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο ο ένας κρίθηκε ένοχος για τη διακίνηση άσεμνων φωτογραφιών της Λίνας.

120 ώρες κοινωφελούς εργασίας

Παρότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους η έδρα αποφάσισε να καταδικάσει τον ερασιτέχνη φωτογράφο σε 120 ώρες κοινοφελούς εργασίας. Η απόφαση αυτή όπως ήταν φυσικό δυσαρέστησε την οικογένεια η οποία «επικύρηξε» με 5.000 ευρώ δύο άνδρες, που θεωρούν ότι είναι υπεύθυνοι για τον «ροζ» εκβιασμό, που οδήγησε την 21χρονη φοιτήτρια στον θάνατο. Ο πρώτος ύποπτος είναι ηλικίας 21 με 25 ετών, έχει ύψος 1,75 με 1,80 βαρος,75 με 80 κιλά έχει καστανά μαλλιά και μάτια. Ο δεύτερος ύποπτος είναι ηλικίας 26 με 30, έχει ύψος 1,80 με 1,85 και βάρος 90 κιλά. Έχει μαύρα σπαστά μαλλιά με κοτσίδα και μαύρα μάτια.

«Εμμονική άρνηση»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης μίλησε στο protothema.gr για τη δυσαρέσκεια της οικογένειας της Λίνας Κοεμτζή.

« Δυο χρόνια τώρα εξελίσσεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου  της Λίνας Κοεμτζή. Το δικαστήριο ωστόσο συνεχίζει εμμονικά και ανεξήγητα να μη δέχεται  δυο αιτήματα και πρώτα την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των εμπλεκομένων μαρτύρων διότι αν ο αυτόπτης μάρτυρας που είδε τους δυο αγνώστους έλεγε ψέματα θα είχε κινηθεί η διαδικασία αυτεπάγγελτα για ψευδορκία.Άρα σημαίνει ότι λέει αλήθεια ο άνθρωπος. Γιατί δεν εξετάζονται κατ’ αντιπαράσταση λοιπόν οι μάρτυρες για να καταλάβουμε ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι δυο άγνωστοι και πρέπει εμείς να οδηγηθούμε στην ακραία λύση της επικύρηξης;

Υπάρχει η αναγκαιότητα να αποκαλυφθούν οι μασκοφόροι εκείνης της βραδιάς οι οποίοι δεν κρύβονται γιατί δεν τους έχει βρει κανείς” είπε  ο κ. Ξυλουργίδης και επισήμανε: “Η οικογένεια της Λίνας προφανώς δεν είναι ευχαριστημένη γιατί ενώ είχαμε πάει εφτά ονόματα από αυτούς οι τρεις μόνο οδηγήθηκαν στο ακροατήριο γιατί οι υπόλοιποι είχαν ψεύτικα προφίλ. Η διαδικασία έπρεπε να κινηθεί πολύ νωρίτερα, ενώ κατά την οικογένεια υπάρχουν και πολλές παραλείψεις όπως, δείγμα dna από τα νύχια της , δεν πήραν. Τα βίντεο από τις κάμερες δεν τα πήραν. Αυτά τα κενά πρέπει να τα συμπληρώσεις με κάποιο τρόπο. Τώρα τρία χρόνια μετά , πως θα τα συμπληρώσεις αύτα τα κενά ; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Κι όταν υπάρχει ήδη ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος δίνει αναλυτική περιγραφή. Εμείς τους αναζητούμε αυτούς τους δυο αγνώστους και θέλουμε οποιαδήποτε πληροφορία βρει κάποιος είτε ανώνυμα είτε επώνυμα στα κατά τόπους τμήματα ασφαλείας να την καταγγείλει γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί» λέει ο Αντώνης Ξυλουργίδης .