Περίπτωση Νίκου Γεωργιάδη: «Ξεχνάει» ότι δεν αθωώθηκε για την ασέλγεια σε ανήλικο ο πρώην βουλευτής

«Με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος», δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης μετά την παύση της ποινικής δίωξης εναντίον του για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Αδίκημα για το οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού το δικαστήριο τότε τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού. Ωστόσο του χορήγησε αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης του η οποία πραγματοποιήθηκε.

Χθες το Εφετείο Αθηνών έπαυσε την δίωξή του, όχι εξαιτίας νέων στοιχείων που τον αθωώνουν αλλά λόγω παραγραφής του αδικήματος. Κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Δυσαρέσκεια της εισαγγελέως

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός στην τοποθέτησή της δήλωσε και τη δυσαρέσκεια της για την εξέλιξη αυτή, για την οποία, όπως είπε, αν και η ίδια δεν το επιθυμεί, είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής που υπέβαλε στο δικαστήριο η υπεράσπισή του.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να προγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων», ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

«Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ»,  ανέφερε επίσης στην δήλωση του μετά την παραγραφή ο πρώην βουλευτής.

Προτεινόμενα για εσάς