Ολοκληρώθηκε η πορεία με την ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου (Video) - «Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά  πριν τις 19:00, η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η πορεία έφθασε στην αμερικανική πρεσβεία, όπου έχει στηθεί ισχυρός φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα: “Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε”, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν με προσοχή και διαλύθηκαν ειρηνικά.

 Δείτε το Video:

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πορεία-Πολυτεχνείο-Ματωμένη Σημαία

«Διδασκόμαστε από την ιστορία, από την ίδια την πορεία της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για την κοινωνική συμμαχία, τον σοσιαλισμό» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πορεία του Πολυτεχνείου.

«Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» στα Εξάρχεια από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι νέα επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια για άτομα που βρίσκονται σε ταράτσα πολυκατοικίας στον οδό Στουρνάρη 4. Νωρίτερα έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3 .

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονταν σε δώμα της ταράτσας της πολυκατοικίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βόμβες μολότωφ, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Από εκεί και πέρα σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική διαδήλωση για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.