Μουσική τέλος σε μπαρ και καφέ μετά τις 10 το βράδυ - Τι προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Ήταν Φεβρουάριος 1994 όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που απαγόρευε στα νυχτερινά μαγαζιά να λειτουργούν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα. Ο Στέλιος Παπαθεμελής, αρμόδιος υπουργός Δημόσιας τάξης στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου τότε,  προκαλεί με μια απόφασή του τις πιο επικές διαμαρτυρίες που έγιναν ποτέ στην Αθήνα καταφέρνοντας να μεταφέρει όλους τους «ξενύχτηδες» από τα μπαρ, τα club και τα μπουζούκια στην πλατεία Συντάγματος.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά, ανάστατος είναι πάλι ο κλάδος των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και ρεστοράν με τις νέες αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας-δηλαδή από τις 15.μμ μέχρι τις 17.μ.μ-η συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα.

Αυτό σημαίνει ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο

Σε περίπτωση που ο αρμόδιος Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και στις έντεκα το καλοκαίρι.