«Όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω και καπνίζουν, έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας δε για το κάπνισμα στις καφετέριες, είπε ότι μέσα δεν θα καπνίζει κανείς.

«Οι καφετέριες έχουν ανοιχτούς χώρους. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει και θερμάστρες για έξω», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας δε ότι «στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα 1,5-2 μήνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 74% των καπνιστών θέλουν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Ο Β. Κικίλιας προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία «και να μην το προσπαθούν μόνοι τους».

Αναφερόμενος στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως θα γίνονται από την αστυνομία, τους ελεγκτές του ΣΕΥΠ και τους λιμενικούς για χώρους κοντά στα λιμάνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μάλιστα, το 20% από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα πρόστιμα όσων δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο, θα πηγαίνει στην Ελληνική Αστυνομία για να προμηθεύονται οι αστυνομικοί γιλέκα, αλεξίσφαιρα και νέες στολές.