Διαλύει κατάληψεις της Αχαρνών η ΕΛ,ΑΣ. - Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου

Και νέα έφοδος από τους αστυνομικούς σε υπό κατάληψη κτίριο νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από το 2016,  βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή και Μάγερ και μέσα σε αυτό φέρεται να είχαν βρει καταφύγιο πρόσφυγες.

Πρόκειται για το πέμπτο κτήριο που εκκενώνεται σε έναν μήνα.

Κατά πληροφορίες στο κτήριο, για το οποίο υπήρχε μηνυτήρια αναφορά για εκκένωση, διέμεναν εδώ και μήνες περίπου 150 άτομα, στην πλειονότητά τους παράτυποι μετανάστες.

Στην επιχείρηση, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και για ναρκωτικά.

Και δεύτερο κτίριο

Σε εξέλιξη όμως είναι επιχείρηση και σε δεύτερο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 22. Και αυτό είναι υπό κατάληψη εδώ και αρκετό καιρό και συγκαταλέγεται στα 2 από τα 11 κτίρια, για τα οποία έχουν γίνει μηνύσεις για τις καταλήψεις. Συνολικά 47 κτίρια είναι υπό κατάληψη στην Αθήνα, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζονται μετά από εισαγγελική παραγγελία. Η αστυνομία σκοπεύει να μεταφέρει με λεωφορεία τους καταληψίες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί πιθανότατα σε διάφορες δομές.