Aνασύρθηκε η σορός του ενός εκ των δύο δυτών, που βρήκαν φρικτό θάνατο στην Κάρπαθο

Ανασύρθηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών η σορός του ενός εκ των δύο δυτών, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 50 μέτρων σε σπηλιά στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου.

Η επιχείρηση για την ανάσυρση και της δεύτερης σορού αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, (επιπροσθέτως τα νερά της Καρπάθου, είναι από τα πιο ρευματώδη και άγρια στην Ελλάδα), δεν ευνοούν προς το παρόν τη συνέχιση της επιχείρησης για τη ΜΥΑ

Οι δύο άτυχοι άνδρες μαζί με ένα ακόμα φίλο τους είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς. Ο φίλος τους λόγω έλλειψης αέρα κατάφερε να αναδυθεί χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν οι άλλοι δύο. Η σορός μεταφέρθηκε στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου για αναγνώριση.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Οι δύο δύτες κατέβηκαν σε μεγάλο βάθος στον βυθό σε γνωστή σπηλιά, ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

Ένας ακόμη δύτης που βούτηξε μαζί τους κατέθεσε, πως ρεύματα και θολούρα στον βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους δυο άλλους δύτες.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυτών συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο σημείο μετέβη με αεροπλάνο και ομάδα υποβρυχίων καταδρομών (ΟΥΚ).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ