Κάρπαθος: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο δύτες που αγνοούνταν

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες που διεξάγονταν από νωρίς το πρωί στην Κάρπαθο για τον εντοπισμό των δυο αλλοδαπών αγνοουμένων δυτών ηλικίας 30 και 65 ετών. 

Οι δύο δύτες που αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή Σωκάστρου δυτικά της Καρπάθου εντοπίστηκαν νεκροί από βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στο σημείο όπου οι δύτες χάθηκαν είχε μεταβεί για τις έρευνες Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια ήταν των επιχειρήσεων ήταν καλές.

Στο σημείο μετέβη και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, με ελικόπτερο του στρατού, για τον εντοπισμό των δυτών. το πρωί της Κυριακής. Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.

Οι δυο άτυχοι δύτες είχαν μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή Σωκάστρου δυτικά της Καρπάθου, για διενέργεια υποβρύχιας δραστηριότητας και από χθες Σάββατο (24/8) αγνοούνταν. Εκφράζονταν φόβοι, ότι έχουν εγκλωβιστεί στο υποθαλάσσιο σπήλαιο.

Ένας τρίτος άνδρας, ο οποίος συμμετείχε στην κατάδυση δήλωσε χθες στις Αρχές ότι καταδύθηκε με τους αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή Σωκάστρου και εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45μ. Κάποια στιγμή όμως έχασε τα ίχνη τους και λόγω ελλείψεως αέρα, αποφάσισε και αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς, και τελικά βγήκε στην επιφάνεια, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν Τσέχο και ένας Ιρανό, 60 και 35 ετών αντίστοιχα. Ο τρίτος άνδρας που ειδοποίησε τις Αρχές, είναι επίσης τσεχικής καταγωγής.