Πυρκαγιά στη Λέρο - Εγκλωβισμένοι σε παραλία - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στη Μερικιά Λακκίου, στη Λέρο κατακαίοντας το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού. Μάλιστα από τη φωτιά έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία 50-60 πολίτες, οι οποίοι παραμένουν απόλυτα ψύχραιμοι, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, και προληπτικά, εκκενώθηκαν κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου.

Στη Λέρο δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης που έσπευσε μαζί με υπαλλήλους του δήμου και υδροφόρες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ στο νησί έχει ήδη μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες, με σούπερ πούμα από τη Σάμο και 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού. 

fwtia
fwtia2

Πού αλλού υπάρχουν πύρινα μέτωπα

Πυρκαγιές στη Νέα Μανωλάδα και στη Μεγαλόπολη

Πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή στην περιοχή της Νέα Μανωλάδας, κοντά στη θέση “Μάρμαρα”.

Η φωτιά καίει αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα κοντά στην Εθνική Οδό, σε περιοχή που πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση έχει επίσης εκδηλωθεί στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα