Μητσοτάκης για το καθαρό, πλέον, οικόπεδο - βόμβα στο Μάτι: «Του χρόνου θέλω να το δω με αμπέλια» - Video

Σε λιγότερο από έναν μήνα και με μηδενικό κόστος, για το Ελληνικό δημόσιο, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του οικοπέδου, όπου είχαν αποτεθεί τόνοι καύσιμης ύλης μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ένα οικόπεδο που χαρακτηρίστηκε… βόμβα για την επικινδυνότητα του, μετά τα όσα έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι στο Μάτι με τη μεγάλη φονική πυρκαγιά.

Στο σημείο, όπου επί ένα χρόνο σωρεύονταν τόνοι ξυλείας από τα δένδρα που υλοτομήθηκαν στην περιοχή μετά τη φονική πυρκαγιά πέρσι, μετέβη σήμερα Παρασκευή, λίγα λεπτά μετά τις 09:00,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
O πρωθυπουργός, όπως ήταν προγραμματισμένο, επιθεώρησε το οικόπεδο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, για την ταχεία αποπεράτωση του καθαρισμού, ενός χώρου, που είχε γίνει χωματερή απόθεσης των καμένων δένδρων που υλοτομήθηκαν στην περιοχή επί της Λ. Μαραθώνος, στην Α ́ είσοδο του Ν. Βουτζά και κατόπιν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Του χρόνου θέλω να το δω με αμπέλια».  

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης από το οικόπεδο ξεκίνησαν ήδη την επομένη της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ επί ένα περίπου χρόνο η συσσώρευσή τους συνιστούσε νέα απειλή για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Το έργο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ολοκληρώθηκε τελικώς χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς με συνεννόηση της κυβέρνησης, εταιρείες προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν δωρεάν τον καθαρισμό και τη μεταφορά των καμμένων.

Την ανακοίνωση για την έναρξη καθαρισμού του οικοπέδου είχε κάνει άλλωστε λιγότερο από έναν μήνα πριν, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μέσω του προφίλ του στο facebook.

«Στόχος να ξαναπάρει ζωή το Μάτι και να γίνει καλύτερο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην πυρόπληκτη περιοχή. Επεσήμανε ακόμη ότι καθαρίστηκε το οικόπεδο χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο ούτε με 1 ευρώ. «Προσωπική μου δέσμευση και της κυβέρνησης να ξαναφτιάξουμε το Μάτι καλύτερο» επανέλαβε.

Δείτε το Video, με τις δηλώσεις, του πρωθυπουργού στο Μάτι: