Το φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν 11 Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το αλιευτικό σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν στη βάρκα ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με την 60χρονη γυναίκα που χαροπαλεύει είναι δίδυμοι.

Η γυναίκα, η οποία δίνει μάχη για τη ζωή της, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Συνελήφθη ο χειριστής

Ο χειριστής του ταχύπλοου, που είναι γνωστός κτηματομεσίτης στο Πόρτο Χέλι, μετά τη σύγκρουση, αποβιβάστηκε στην ξηρά και τράπηκε σε φυγή, με τις αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο μαζί με τον δικηγόρο του, όπου και συνελλήφθη.

Ο 44χρονος Γάλλος, ο οποίος οδηγούσε το φουσκωτό, είχε μέσα στη νύχτα τηλεφωνική συνομιλία με μία από τις γυναίκες που επέβαιναν στο φουσκωτό και από εκείνη την ώρα το κινητό του παρακολουθούνταν και ήταν θέμα χρόνου ο εντοπισμός του.

Μιλώντας στο in.gr, ο συνήγορος του γάλλου χειριστή δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το δυστύχημα και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Ερωτώμενος αν ο γάλλος χειριστής προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης μετά το τραγικό δυστύχημα, ο δικηγόρος του σημείωσε πως πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό εξαφανίστηκε. Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να διασώσει κάποιους από τους επιβαίνοντες της βάρκας.

Σύμφωνα με το newsit ο δράστης υποστήριξε πως  έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα που είχαν χτυπηθεί.

Στην προσπάθειά του αυτή , σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται  ο δικηγόρος του, τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.  Ο χειριστής θα δώσει κατάθεση και στη συνέχεια σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.