«Να τρώτε λιγότερο και να ενεργείστε κάθε δεύτερη μέρα» - Οι νέες δηλώσεις Μπολσονάρου για την ρύπανση του πλανήτη και το κλίμα.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι από τους γνωστότερους επικριτές των επιστημονικών θεωριών για την ανθρώπινη εμπλοκή στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.Μάλιστα, οι δηλώσεις που κάνει κάθε φορά για το θέμα είναι ιδιαίτερα εριστικές.

«Να ενεργείστε κάθε δεύτερη ημέρα» απάντησε χθες ο Μπολσονάρου στην ερώτηση που του έθεσε δημοσιογράφος, εάν είναι δυνατό να συμβιβάσει κανείς «την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος», ανταποκρινόμενος ταυτόχρονα στην πρόκληση να τραφεί ένας ολοένα και μεγαλύτερος παγκόσμιος πληθυσμός.

«Αρκεί το να τρώτε λίγο λιγότερο. Μου μιλάτε για περιβαλλοντική ρύπανση. Αρκεί να κάνετε κακά κάθε δεύτερη ημέρα, θα είναι καλύτερο για όλον τον κόσμο» είπε με ειρωνικό ύφος, εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο.

«Οι πιο μορφωμένοι έχουν λιγότερα παιδιά»

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου προέβη σε ένα ακόμη εριστικό σχόλιο.

«Όταν βλέπουμε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά περισσότερα από 70 εκατομμύρια τον χρόνο, χρειάζεται μια πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού» σημείωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, προτού σπεύσει να αρνηθεί ότι ενθαρρύνει «τον έλεγχο των γεννήσεων».

«Μην με κάνετε να το πω αυτό, στην αντίθετη περίπτωση (η εφημερίδα) Folha de S.Paulo θα έχει τίτλο στο πρωτοσέλιδό της ότι συνιστώ τον έλεγχο των γεννήσεων» είπε, αναφερόμενος σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, που συχνά ασκεί κριτική προς την πολιτική της κυβέρνησης.

«Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι οι πιο καλλιεργημένοι άνθρωποι έχουν λιγότερα παιδιά. Εγώ είμαι εξαίρεση στον κανόνα, έχω πέντε» κατέληξε.