Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Με συνοπτικές διαδικασίες η αποφυλάκιση Κορκονέα - Ελεύθερος ήδη από το απόγευμα της Τρίτης...

Εκτός φυλακής, ήδη από το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας! Παρ’ όλες τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης,  δεν τηρήθηκαν, ούτε τα προσχήματα και η αποφυλάκιση Κορκονέα, ήρθε αμέσως την επόμενη ημέρα από την απόφαση του Εφετείου, που έσπασε τα ισόβια, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ αθώωσε λόγω αμφιβολιών, τον συνεργό του.

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης, το οποίο «απολαμβάνει» από νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε γύρω στις 14:30 το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού, όπου εκρατείτο. Νωρίς το πρωί είχε φτάσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα το απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου και λίγο αργότερα το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό – όπου τηρείται ο φάκελος του, ως κρατούμενου – αναφορικά με την μέχρι σήμερα ποινή που έχει εκτίσει.

Δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.

Στην είσοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιο τους.

Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Όλα αυτά, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία, για «κύκλο αντιδράσεων» και επεισοδίων, μετά την απόφαση του Εφετείου, με επίκεντρο τα Εξάρχεια και το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από την σφαίρα που έριξε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Σε επιφυλακή η ΕΛ. ΑΣ.

Σε κατάσταση συναγερμού η Αστυνομία μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα το απόγευμα τις Τρίτης από τις  φυλακές Δομοκού,  καθώς εκφράζονται φόβοι, που ξεκινούν από την έναρξη επεισοδίων και φτάνουν μέχρι και σε τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει ζητηθεί από αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία περιμετρικά των Εξαρχείων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί υπό τον φόβο μαζικών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίες ευθείας βολής.

Την ίδια ώρα έχει γίνει κάλεσμα μέσω των social media για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το βράδυ της Τετάρτης στις 20:00, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται στον απόηχο της ποινής για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς και της αθώωσης του Βασίλη Σαραλιώτη.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει την αστυνομία να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη, μήπως επαναληφθούν τα Δεκεμβριανά του 2008.  Ακόμη εκφράζεται φόβος για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια ακόμα και αιματηρή με στόχο είτε αστυνομικό, είτε δικαστικό.

Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανοί στόχοι είναι αναρίθμητοι, καθώς στο στόχαστρο μπορεί να βρεθούν από έναν μεμονωμένο δικαστικό λειτουργό μέχρι και ολόκληρο αστυνομικό τμήμα.

Παρόλα αυτά η ΕΛΑΣ έδρασε άμεσα και έχει ξεκινήσει η φύλαξη κτιρίων και προσώπων, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν στόχοι.