Δείτε live την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο

Πρεμιέρα στη νομοθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτακη, με την Ολομέλεια να ψηφίζει σήμερα τις μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ για τη χαμηλή και μεσαία τάξη καθώς και την ανάσα ζωής για χιλιάδες επιχειρήσεις με τις 120 δόσεις για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε ότι στο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο Τετάρτη θα εισαχθεί διάταξη και για τη μείωση του επιτοκίου στο 3% από το 5% του επιτοκίου και για τις ασφαλιστικές οφειλές.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ψηφίσθηκε χθες επί της αρχής στην Επιτροπή Οικονομικών με ευρύτατη πλειοψηφία από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ., «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί σήμερα στην Ολομέλεια, ενώ το μόνο κόμμα που το καταψήφισε ήταν το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δείτε Live τη συνεδρίαση, από τη Βουλή των Ελλήνων:

Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι αυτή ανέρχεται μεσοσταθμικά κατά 22% από το 2019. Δεν εξαιρείται κανείς. Όλοι οι πολίτες θα δουν άμεσα μείωση. Οι μειώσεις δε, είναι οριζόντιες δηλαδή μεγαλύτερες για τα χαμηλά εισοδήματα και τη μεσαία τάξη.