Ζάκυνθος - πατροκτόνος: Μια οικογένεια κλαίει από χαρά για την δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη

’Απαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας.Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεως του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του τον περασμένο Μάιο στις Βολίμες Ζακύνθου.

Με δάκρυα στα μάτια ο νεαρός  Αλέξης που τον Μάιο του 2018, πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στη Ζάκυνθο, ευχαριστούσε τους δικαστές που τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του εκτός φυλακής.

«Σας ευχαριστώ όλους που με εμπιστευθήκατε και μου δώσατε μια δεύτερη ευκαιρία. Έχω σοκαριστεί αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να το πιστέψω» έλεγε ο Αλέξης προς τους δικαστές μόλις άκουσε ότι θα είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

 

Διαβαστε:

«Μαρτυρική ζωή» περιέγραψε στο δικαστήριο ο πατροκτόνος της Ζακύνθου – Η συγκλονιστική απολογία του

Η ποινή

Το βράδυ της Παρασκευής το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών έκρινε ένοχο τον 27χρονο Αλέξηγια ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών-επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από 12 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Λόγω των τριών ποινών συγχωνεύονται σε μια και η ποινή μετατρέπεται σε επτά χρόνια για ανθρωποκτονία, συν από έξι και έξι μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ενώ αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του.

Οι συνήγοροι του 27χρονου άσκησαν έφεση, η οποία είχε ανασταλτική ισχύ. Έτσι, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Δάκρυα χαράς έτρεξαν και από τα μάτια των αδερφών του Αλέξη και της μητέρας του, οι οποίοι αγωνιούσαν για την τύχη του 27χρονου μέχρι αργά χτες το βράδυ, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

«Δικαιώθηκαν οι αγωνίες μας» λέει ο αδερφός του

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος, ο Αλέξης μας θα είναι και πάλι έξω μαζί μας. Θα μου πάρει πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω ότι ο αδερφός μου, το αίμα μου, είναι ελεύθερος κι ότι θα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Οι κόποι μας, οι αγωνίες μας δικαιώθηκαν» είπε στο protothema.gr ο αδερφός του Αλέξη.