Θα «βράσει» η Ελλάδα - Πού και πώς θα «χτυπήσει» ο καύσωνας τις επόμενες ημέρες

Σε καμίνι, μπαίνουν από το μεσημέρι της Τρίτης όλες σχεδόν οι περιοχές της χώρας με το κύμα καύσωνα να μας «ψήνει»  μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, «ρεκόρ» υψηλών θερμοκρασιών,  που την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οι 41 βαθμοί Κελσίου, αναμένεται να καταγραφούν στη Θεσσαλία. Στην Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει από  39 έως και 40 βαθμους ενώ στην  Θράκη, ο υδράργυρος θα «εκτοξευθεί» έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στο βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την κίνηση των θερμών αέριων μαζών που φέρνουν τον καύσωνα στην Ελλάδα:

 

«Μετακόμιση»

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, την Τετάρτη το κύμα καύσωνα θα υποχωρήσει, μερικώς, από τα βόρεια της χώρας, και οι υψηλές θερμοκρασίες θα «μετακομίσουν» νοτιότερα. Συγκεκριμένα, αναμένονται 40άρια (έως και 41 βαθμοί Κελσίου) στη Θεσσαλία, στον Πειραιά και στο Αγρίνιο. Την ίδια στιγμή, με το 40άρι θα «φλερτάρουν» η Αθήνα (38 βαθμοί Κελσίου) καθώς και η Αργολίδα και η Λακωνία (37 με 38 βαθμοί Κελσίου).

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Πέμπτη, παρουσιάζοντας μια μικρή πτώση, της τάξεως του ενός ή δύο βαθμών. Η Θεσσαλία, ωστόσο, θα παραμείνει στο «καμίνι», με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια στιγμή, στη βόρεια Ελλάδα θα είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας.