Γκαφατζήδες απατεώνες νόμιζαν ότι μιλούσαν με ανυποψίαστο πολίτη αλλά είχαν πάρει τηλέφωνο στην Αστυνομία!

Όταν σήκωσε το τηλέφωνο, άκουσε έναν άνδρα, να του λέει πως είναι γιατρός και πως η κόρη του χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης καθώς εμπλέκεται σε ατύχημα. Για να προχωρήσει μάλιστα στο χειρουργείο, ο «γιατρός» ζήτησε  το ποσό των 20.000 ευρώ.

Για κακή του τύχη όμως, ο ανυποψίαστος απατεώνας είχε πάρει τηλέφωνο στο αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης!

Όπως αναφέρει το kozanilife.gr ο αστυνομικός που απάντησε στο τηλεφώνημα, άφησε να εννοηθεί στους επιτήδειους δράστες ότι «τσίμπησε» στο δόλωμά τους, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για το υποτιθέμενο ατύχημα και έδωσε ραντεβού σε προκαθορισμένο σημείο για την παράδοση των χρημάτων.

Εν τω μεταξύ,οργανώθηκε  στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας Κοζάνης. Οι άντρες της αστυνομίας παραβρέθηκαν στο σημείο του προκαθορισμένου ραντεβού καθώς και οι ανυποψίαστοι δράστες, αφού δεν γνώριζαν ότι τηλεφώνησαν στο αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης και συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω κατά την παράδοση των χρημάτων.

Μία 41χρονη γυναίκα Ρουμανικής καταγωγής και ένας 32χρονος άντρας Βουλγαρικής καταγωγής ήταν οι δύο συλληφθέντες, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, όπου, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχαν συστήσει από κοινού οργάνωση και δρούσαν εξαπατώντας ανυποψίαστα θύματα, ενώ κατά το προηγούμενο διήμερο, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλα τρία άτομα με παρόμοιο τρόπο.

Ο αστυνομικός που διαχειρίστηκε τόσο ορθά και με επαγγελματισμό όλη αυτή την απίθανη κατά τα άλλα ιστορία, θα βραβευτεί και θα τιμηθεί για την πράξη του.

Προτεινόμενα για εσάς