Στις κάλπες σήμερα το 80% των ψηφοφόρων – Πιο νωρίς τα αποτελέσματα

Ομαλά εξελίσσεται ο  δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Σήμερα έχουν στηθεί κάλπες για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών σε 7 από τις 13 συνολικά περιφέρειες, και για τις δημοτικές εκλογές σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτά 27.659 εκλογικά τμήματα- από 39.063 την περασμένη Κυριακή- δηλαδή το 71% του συνόλου, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σήμερα αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πιο εύκολη- επειδή δεν γίνεται σταυροδοσία και υπάρχουν δύο συνδυασμοί- θα υπάρξει πολύ σύντομα ροή των αποτελεσμάτων, αλλά και τα τελικά αποτελέσματα, σημείωσε ακόμη ο κ. Πουλάκης.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Με Super Puma στο Καστελόριζο εκλογικός αντιπρόσωπος
Σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη, το υπουργείο Εσωτερικών επικοινώνησε με όλες τις περιφέρειες και διαπιστώθηκε ότι όλα τα εκλογικά τμήματα είναι ανοιχτά και όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις θέσεις τους.

Παρόλα αυτά υπήρξαν μικρά προβλήματα. Ο ένας από τους δύο εκλογικούς αντιπροσώπους που δεν κατάφερε να πάει στο Καστελόριζο το Σάββατο, επειδή δεν έγινε η πτήση από τη Ρόδο, αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, που διέθεσε ελικόπτερο Super Puma για τη μεταφορά του.

Επιπλέον, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος που αρρώστησε το πρωί, αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος