«Αποκομμένη» από αέρα και θάλασσα η Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που «χτυπάει» την Κρήτη προκάλεσε πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων, ενώ τα ισχυρά φαινόμενα επεκτείνονται στα ανατολικά τμήματα του νησιού, προκαλώντας πολλά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών  στον Κεριτη ποταμό καταστράφηκε ο αυτοσχέδιος δρόμος που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι για να περνούν.

 

meteo.png

Προβλήματα στις αεροπορικές αλλά και ακτοπλοϊκές συνδέσεις από και προς το Ηράκλειο έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ.

Δύο πτήσεις από την Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν το πρωί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, τελικά, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Επίσης, σε ισχύ βρίσκεται από χθες απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Η ένταση των ανέμων φτάνει μέχρι τους 35-40 κόμβους.

Τεράστια κύματα «σκέπασαν» το ενετικό λιμάνι στα Χανιά

Γιγάντια κύματα έπληξαν το λιμάνι των Χανίων σκεπάζοντας το δρόμο και φτάνοντας μέχρι και τα καταστήματα και τις καφετέριες.

Το παραλιακό μέτωπο είναι αδιάβατο για τους πεζούς καθώς ο κυματισμός είναι πολύ υψηλός και «σκεπάζει» όπως σε κάθε κακοκαιρία το δρόμο.

xania-1.jpg

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης

 

Οι αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης και Γιάννης Λεονταράκης ανέφεραν ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, όμως, καλούνται οι πολίτες τις επόμενες ώρες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα αυτοπροστασίας.