Εικόνες ντροπής στα Διαβατά - Έβαλαν ασπίδα ένα κοριτσάκι για να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών (video)

Χάος έχει προκαλέσει η φήμη πως πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα ώστε οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα να φύγουν προς την Ευρώπη. Στις συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και των προσφύγων, στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά,, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό, δεν έλειψαν και οι εικόνες ντροπής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η κάμερα καταγράφει έναν άντρα, να κρατάει στα χέρια του ένα μικρό κοριτσάκι και να το χρησιμοποιεί ως ασπίδα μπροστά στους άντρες των ΜΑΤ.

Τα πλάνα που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, προκαλούν αίσθηση.

Υπενθυμίζεται πως  από χθες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλουν να φτάσουν στα σύνορα.

Λίγο μετά τις 11.00 ορισμένοι έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο. Για περίπου 20 λεπτά, οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασπάσουν τον κλοιό χωρίς αποτέλεσμα.

Στην πλειοψηφία τους, ήταν μητέρες – πολλές από τις οποίες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους – που ζητούσαν να τους επιτραπεί η έξοδος από το σημείο. Οι αστυνομικοί, επέβαλαν την τάξη με τις ασπίδες τους, αλλά τα πνεύματα δεν έχουν ηρεμήσει.