Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε 52χρονο Ρομά στη Κόρινθο

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά στην Κόρινθο, όταν διαπίστωσε ότι εισέβαλε στο σπίτι του και επιχείρησε να του κλέψει τις κότες.

Με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή στον 35χρονο, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ οι συγγενείς του θύματος απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου. Το δικαστικό μέγαρο ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η απολογία του 35χρονου, έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στις 10.00 επικράτησε μικροένταση έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο και παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Κατερίνα Γιάντσιου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Η προσφυγή στην αυτοδικία, η επιδοκιμασία της αυτοδικίας, η διασπορά ρατσιστικών αντιλήψεων και η ρητορική μίσους όχι μόνο δεν λύνουν το σημαντικό πρόβλημα παραβατικότητας που υπάρχει σε καταυλισμούς αλλά αντιθέτως λειτουργούν ενάντια στις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικοδόμησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας».