Με παρέμβαση του ΓΕΝ, κατέβηκε η υποβρύχια φωτογραφία δυτών με την τουρκική σημαία στη Σούδα

Κατέβηκε η προκλητική ανάρτηση που απεικόνιζε δύτες με την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας, στην Κρήτη, από τον λογαριασμό της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), στο Twitter.

Η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, οπότε το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό.

Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

Μία φωτογραφία από τον βυθό της Σούδας όπου Τούρκοι δύτες φωτογραφίζονται με την τουρκική σημαία έχει προκαλέσει σάλο.

Η άσκηση ARIADNE-19 διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης στο διάστημα απο 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοικής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).

Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akcakoca. Έτσι οι οι Τούρκοι δύτες των ειδικών δυνάμεων SAS φωτογραφήθηκαν κρατώντας την Τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας.

Να σημειωθεί πως το tweet του Υπ. Άμυνας της Τουρκίας με τις φωτογραφίες έχει αναρτηθεί και στον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο twitter

Προτεινόμενα για εσάς