Ανοιξιάτικη πρωτομηνιά, αλλά βροχερό Σαββατοκύριακο - Η καλοκαιρία επιστρέφει από τη Δευτέρα

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η καλοκαιρία της πρωτομηνιάς, δεν προβλέπεται διαρκής και σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Κυριακή αναμένονται και λίγα χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά. Η καλοκαιρία ωστόσο, θα επιστρέψει από την Δευτέρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο:

Σάββατο: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε Ιόνιο και Πελοπόννησο και το βραδύ σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Κρήτη. Βελτίωση αναμένεται βαθμιαία από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή: Λίγες νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιότερα και θα εξασθενήσουν ενώ τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.