Επέλαση της «Ωκεανίδας»: Εγκλωβισμοί - Διακοπές ρεύματος - Κλειστοί δρόμοι

Ιστορικός χιονιάς ίσως δεν είναι, αλλά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η «Ωκεανίδα» είναι αρκετά και ισχυρά.

Δύο οικογένειες εγκλωβίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου μέσα στα ακινητοποιημένα -λόγω του χιονιού- αυτοκίνητά τους στην Πάρνηθα, κοντά στο καταφύγιο της περιοχής Φλαμπούρι.

Στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες και ένα εκχιονιστικό, και ξεκίνησε επιχείρηση με σκοπό να απεγκλωβίσει τα συνολικά οκτώ άτομα (από 4 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο) και να τα απομακρύνει με ασφάλεια από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Τελικά, η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος, καθώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τραβήξουν τα δύο αυτοκίνητα από τον χωματόδρομο που βρίσκονταν και να τα οδηγήσουν σε δρόμο με άσφαλτο, συνοδεύοντάς τα στη συνέχεια για αποφυγή περαιτέρω περιπετειών.

Και στον Αίνο

Σε ανάλογη επιχείρηση έχει προχωρήσει η Πυρισβεστική  και στο όρος Αινος της Κεφαλονιάς, το οποίο βρίσκεται από το πρωί σε λευκό κλοιό.

Δυο άτομα βρέθηκαν εγκλωβισμένα  με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου

 Πέντε ώρες «μπλοκαρισμένοι»

Εγκλωβισμένοι για περίπου 4,5 ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, οι αρχές ενημερώθηκαν από τις 10.30 το πρωί για το πρόβλημα στη μετακίνηση, όμως το εκχιονιστικό έφθασε εκεί μόλις πέντε λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι.

Διακοπές ρεύματος

Τελευταίο πρόβλημα η διακοπή ρεύματος που προκάλεσε σε Πάρνηθα και ανατολική Αττική.

Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 8 το βράδυ περίπου και σύμφωνα με τις εκτιμήσει της ΔΕΔΔΗΕ θα χρειαστεί ένα δίωρο για την αποκατάσταση της βλάβης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους των περιοχών αυτών οι οποίοι θα μείνουν και στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση.

Εντωμεταξύ, από το πρωί έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που φθάνουν κατά τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10.

Ετσι, από το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου

«Απαγορευτικό»

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

To πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

 Κλειστοί δρόμοι 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
  • Περ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν.
  • Πεντέλης ‘’414΄΄ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από 14:30 ώρα).

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  •  Επ.Ο. Αγ. Βασιλείου- Χορτιάτη.