Δολοφονία Τοπαλούδη: «'Ο,τι κι αν έκανε τον προστάτευαν οι γονείς του», η μαρτυρία για τον Ροδίτη

«Ό,τι πρόβλημα και να δημιουργούσε τον προστάτευε πάντα η οικογένειά του». Η μαρτυρία  φίλου του 21χρονου Ροδίτη, που κατηγορείται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, έρχεται να προστεθεί σε όσες, εδώ και καιρό, κάνουν λόγο για την «κάλυψη» που έδιναν οι γονείς του στις παραβατικές συμπεριφορές του νεαρού.

Όπως είπε, η δράση του ήταν κοινό μυστικό στο νησί. «Είναι γνωστό ότι κυνηγούσε κορίτσια», δήλωσε ο φίλος του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Ξέρω ότι ήταν συνεχώς στο κυνήγι. Ό,τι πρόβλημα και να δημιουργούσε τον προστάτευε πάντα η οικογένειά του. Είχε δηλαδή πάντα την πλάτη του καλυμένη. Δεδομένης της οικονομικής του επιφάνειας και των προβλημάτων που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν, τα οποία καλύφθηκαν, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να πεις ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε αυτόν τον άνθρωπο να τον αναγκάσει να κάνει κάτι που δεν ήθελε» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε «κάποια στιγμή τον σταμάτησαν για τροχονομικό έλεγχο με την μηχανή του και πέταξε τη μηχανή του πάνω στο αμάξι, το αστυνομικό. Προπηλάκισε και γνωστό δικηγόρο της Ρόδου απλά επειδή δεν του άρεσε ο τρόπος που πάρκαρε ο δικηγόρος το αμάξι του».

Την ίδια στιγμή, τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στους  κατηγορούμενους – τον Ροδίτη και τον Αλβανό – παρήγγειλε χθες η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου ώστε να εξεταστει αν η  ανθρωποκτονία έγινε «από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»  και αν οι δύο πάσχουν από κάποια ψυχιατρική πάθηση, η οποία επιδρά στον καταλογισμό τους καθώς και για τον δείκτη νοημοσύνης τους.

Επιπλέον ο πραγματογνώμονας εντέλλεται να διενεργήσει όποια ιατρικώς ενδεδειγμένη μέθοδο κρίνει ο ίδιος για να αποφανθεί για τυχόν εξάρτησή τους από διάφορες ουσίες ναρκωτικές ή μη.