«Ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε», επιμένει η οικογένεια Γιακουμάκη - «Δέχθηκαν ισχυρές κοινωνικές και ηθικές πιέσεις », τονίζει δικηγόρος των κατηγορουμένων (Video)

«Η οικογένεια αναζητά την αλήθεια και αρνείται ότι ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε. Το παιδί δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει αφού ήταν υγιές σωματικά, νοητικά  και ψυχικά και δεν είχε στοιχεία καταθλιπτικά».

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης των 9 Κρητικών σπουδαστών που φοιτούσαν μαζί με τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο κ. Γιώργος Κoκοσάλης καθώς και ο συνήγορος της οικογένειας του θανόντα κ. Δημήτρης Μπούκας, έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ .

«Επιθυμία όλης της υπερασπιστικής ομάδας των κατηγορουμένων ήταν να γίνει σήμερα η δίκη, κάποιοι ωστόσο δεν θέλησαν να εκδικαστεί η υπόθεση και γι αυτό δεν προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα», σημείωσε ο κ. Κοκοσάλης εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 8 Απριλίου.

Οι κατηγορούμενοι όπως λένε στους συνηγόρους  υπεράσπισής τους λυπούνται πάρα πολύ για την απώλεια του αγαπημένου τους φίλου, υπογράμμισε στη συνέχεια, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις περί «bullying» εις βάρος των κατηγορουμένων μόλις έγινε γνωστή η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη  διευκρίνισε: «Η Κρήτη είναι μια μικρή κοινωνία που όταν διέρρευσε ότι κάποιοι εκ των συμφοιτητών του αείμνηστου Βαγγέλη είναι κατηγορούμενοι, δέχθηκαν ισχυρές κοινωνικές και ηθικές πιέσεις με τα παιδιά να αδυνατούν να διαχειριστούν την όλη κατάσταση. Όλα τα παιδιά έχουν εκφράσει την αγάπη τους και την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του θανόντα».

Αναφερόμενος στην οικογένεια του Βαγγέλη ο κ. Κοκοσάλης χαρακτήρισε απόλυτα αξιοπρεπή τη στάση της.

Ο κ. Μπούκας, συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκης, σε αναφορά του στην αναβολή της δίκης τόνισε τη μεγάλη ταλαιπωρία που βιώνει η οικογένεια ενώ η αδυναμία της να συγκρατήσει τα δάκρυά της είναι κατάφωρη έκφραση της άσχημης ψυχολογικής κατάστασή της.

«Η οικογένεια αναζητά την αλήθεια και αρνείται ότι ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε. Το παιδί δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει αφού ήταν υγιές σωματικά, νοητικά  και ψυχικά και δεν είχε στοιχεία καταθλιπτικά», τόνισε ο κ. Μπούκας.

Δείτε το σχετικό video:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος