3 εκατομύρια ευρώ για ακίνητο στο Κολωνάκι από τον Mr..Jumbo

Tην κατοικία του  μεγαλοεπενδυτή Φερίτ Σαχένκ της Dogus,  στο Κολωνάκι, αγόρασε ο Απόστολος Βακάκης, γνωστός και ως Mr Jumbo.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή πολυκατοικία έξι ορόφων, η οποία βρίσκεται στη γωνία Υψηλάντου και Γενναδίου. Μάλιστα διατηρεί την αισθητική της αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ‘50, με μεγάλα και άνετα ενιαία οροφοδιαμερίσματα,  όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Σαχένκ είχε βάλει πωλητήριο σε ακίνητα όπως το ξενοδοχείο Capri Palace στη Ρώμη και το Grand Hyatt στην Κωνσταντινούπολη. Εντούτοις, ο μεγαλοεπενδυτής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πουλήσει το Χίλτον και το ποσοστό του στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Βακάκης απέκτησε πρόσφατα και μία εκπληκτική έπαυλη στην Εκάλη.

 

Από τους πλουσιότερους στην Τουρκία

Ο Φερίτ Σαχένκ, με προσωπική περιουσία 3,4 δισ. δολαρίων, την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του, βρίσκεται στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων της Τουρκίας.

Η Dogus ελέγχει μια σειρά από τηλεοπτικά δίκτυα (NTV, Star TV, NTV Spor TV, CNBC – e, Kral TV, κ.ά.) κατέχοντας το 10% του τομέα της διαφήμισης της χώρας καθώς επίσης ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ εκδίδει το τουρκικό «National Geographic» και το «Vogue».

Στον τουρισμό ελέγχει τα ξενοδοχεία Grand Hyatt και Park Hyatt στην Κωνσταντινούπολη και Maritim Hotel Grand Azur στο Μαρμαρά, ενώ στον τομέα της μόδας συνεργάζεται με διεθνείς οίκους όπως Emporio Armani, Gucci and Loro Piana.

Στην αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας αντιπροσωπεύει πάνω από 10 αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων είναι οι γερμανικές Volkswagen Audi και Porche, η Bentley, η Lamborghini, η Bugatti, καθώς και οι Seat, Skoda και Scan

Προτεινόμενα για εσάς