Εισαγγελέας για παιδί - αγρίμι που μεγαλώνει σε τρώγλη

Μεγαλώνει παραμελημένο σε σπίτι – τρώγλη. Το αποκαλούν «παιδί-αγρίμι». Ένας τετράχρονος στο Βόλο, μεγαλώνει, σε ένα σπιτι ερείπιο και σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Η αποκάλυψη του θέματος προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου που διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Η συμπεριφορά του παιδιού και η διαμόρφωση του χαρακτήρα του στην κρίσιμη ηλικία που βρίσκεται μαρτυρούν ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο υπάρχει ιστορικό βίας, ψυχιατρικών παθήσεων. Όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ του Βόλου, το 4χρονο παιδάκι ζει παραμελημένο με τους δύο γονείς του, τον παππού του και τον νεαρής ηλικίας θείο του σε ένα σπίτι – ερείπιο. – .

Οπου βρίσκεται εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά. Χτυπά, κλωτσά, δαγκώνει

«Πρέπει να φύγει, να σωθεί. Θα καταστραφεί», λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Σε γκρεμισμένο σπίτι!

Το σπίτι που καλείται να στεγάσει τα πέντε μέλη ανάμεσα στα οποία και το τετράχρονο είναι σχεδόν γκρεμισμένο.

Τμήματα της οροφής του παλιού σπιτιού έχουν καταρρεύσει, τα κουφώματα και η πόρτα έχουν φαγωθεί με αποτέλεσμα να περνά μέσα από αυτά κρύο, νερό από τη βροχή ακόμη και χώμα όταν φυσά.

Το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας μιλά για ένα παιδί που από τα πρώτα χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, δεν έπαιρνε βάρος λόγω μη σωστής διατροφής και παραμέλησης, που έχει ζήσει σε ένα περιβάλλον με ιστορικό βίας και ψυχιατρικών νοσημάτων και γι’ αυτό και το ίδιο εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά

Το παιδί μολονότι πηγαίνει παιδικό σταθμό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν μπορεί να προσαρμοστεί ούτε να συμμετέχει στις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Επιτίθεται στα άλλα παιδάκια

Αντιθέτως επιτίθεται σε άλλα παιδάκια. Χτυπά, κλωτσά, δαγκώνει. Οι γονείς των παιδιών εκφράζουν παράπονα προς τις νηπιαγωγούς και να ζητούν την απομάκρυνσή του και την ανάληψη από δομή φιλοξενίας της ανατροφής του, μιλώντας για ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

«Κακώς που τόσα χρόνια δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για το παιδί», ανέφερε άτομο που φέρεται να βοηθά την οικογένεια  προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό και που επανειλημμένως έχει χτυπήσει καμπανάκι στις κοινωνικές υπηρεσίες για την κατάσταση στην οποία μεγαλώνει.

Ατομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του 4χρονου μάλιστα δεν κρύβει την ανησυχία του για την εξέλιξη του παιδιού. «Τι θα απογίνει αυτό το παιδί;», αναφέρει με απόγνωση.