Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε το πρωί της Παρασκευής με επίκεντρο νότια του χωριού Δρακότρυπα, που βρίσκεται στα σύνορα του νομού Καρδίτσας και Τρικάλων.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:12 το πρωί και έγινε ιδιαιτέρως αισθητός σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στα νότια της Δρακότρυπας, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή που δεν καταγράφει σεισμούς» εξήγησε ο κ. Λέκκας.

Ο πρόεδρο του ΟΑΣΘ σημείωσε ακόμη πως η δόνηση έγινε αισθητή από την Κέρκυρα μέχρι τη Λαμία και από την Κεφαλονιά μέχρι την Κατερίνη.

Πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας και των γύρω περιοχών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 80 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 χλμ., εστιακό βάθος 80 χλμ. και το επίκεντρό του ήταν 30 χλμ. νοτιοδυτικά των Τρικάλων και 14 χλμ. νοτιοδυτικά του χωριού Μουζάκι Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έχει μέγεθος μόλις 4,9 Ρίχτερ, εστιακό βάθος μόλις 1,8 χλμ. και το επίκεντρό του εντοπίζεται Νοτιοδυτικά των Τρικάλων.