Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης τα αυθαίρετα: Εισαγγελική παραγγελία Κοντονή για τις διόδους στις παραλίες

Παραγγελία να ερευνηθεί το κατά πόσο έχουν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες, έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Ειδικότερα, όπως έγινε σήμερα γνωστό, διευρύνεται το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βάρβαρα Γνεσούλη για τις φονικές πυρκαγιές.

Η εισαγγελέας, μετά την παραγγελία του κ. Κοντονή, αναμένεται να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και αρμόδιους από την πολεοδομία οι οποίοι θα κληθούν να απαντήσουν στο εάν είχαν γίνει οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ του Λιμενικού Σώματος.

Για αύριο 01.08.2018 κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα που αναπληρώνει τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών στελεχών η Εισαγγελία θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις συγγενών θυμάτων.