Έκκληση και από την οικογένεια Φιλιπποπούλου: Κανένα ΜΜΕ στις κηδείες των διδύμων και των παππούδων τους

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η οικογένεια θέλει να αποχαιρετήσει τα κοριτσάκια της αλλά και τους γονείς της σε στενό οικογενειακό κύκλο και μόνο παρουσία ανθρώπων που τους γνώριζαν και τους αγαπούσαν. Για αυτό το λόγο καλούν τα ΜΜΕ και τους φωτορεπόρτερ να μην καλύψουν δημοσιογραφικά τις κηδείες, που θα τελεστούν τις προσεχείς μέρες, και το ΕΣΡ να φροντίσει για να μην μεταδοθεί οτιδήποτε σχετικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Λήδας Ρούσσου:

Σας κοινοποιούμε την κάτωθι ανακοίνωση της Οικογένειας Φιλιπποπούλου και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας.
Εκ μέρους της Οικογένειας

____
ΠΡΟΣ
1. Την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), που εδρεύει στην Αθήνα, Ακαδημίας αρ. 20, κι εκπροσωπείται νόμιμα, email: info@esiea.gr.
2. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αμερικής αρ. 5, κι εκπροσωπείται νόμιμα, email: ncrtv@otenet.gr.
3. Την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Φειδίου 2 & Χαριλάου Τρικούπη, κι εκπροσωπείται νόμιμα, email: photounion1991@gmail.com.
4. Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Των γονέων των ανηλίκων εκλιπουσών Βασιλικής και Σοφίας Φιλιπποπούλου, των τέκνων των Φιλίππου και Σοφίας Φιλιπποπούλου και των λοιπών στενών συγγενών αυτών.

Εντός των επομένων ημερών και με το πέρας των απαιτούμενων διαδικασιών, θα κηδεύσουμε τα πολυαγαπημένα μας τέκνα, Σοφία και Βασιλική, και τους πολυαγαπημένους γονείς μας και παππού και γιαγιά αυτών, Φίλιππο και Σοφία Φιλιπποπούλου.

Όλοι εμείς και κάθε στενός συγγενής μας ευχαριστούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλον τον κόσμο για τη συμπαράστασή του προς εμάς και τη θλίψη του για τον χαμό αυτών.

Θα θέλαμε όμως, για πολύ προσωπικούς λόγους, οι Ενώσεις σας να απευθυνθούν και να ζητήσουν από τα μέλη τους να μην καταγράψουν την νεκρώσιμη ακολουθία, ο καθένας από τη δική του μεριά, και να αποφύγουν κάθε σχετικό ρεπορτάζ και δημοσίευμα, γιατί ο πόνος μας μεγαλώνει περισσότερο με αυτά.

Παρακαλούμε αυτήν τη συνειδητή επιθυμία μας να την αποδεχτείτε και από σεβασμό στη μνήμη των εκλιπόντων.

Κατανοούμε την ευαισθησία υμών και του απλού πολίτη, που θέλει πληροφόρηση και ενημέρωση, πλην όμως αυτήν τη στιγμή προέχει για εμάς η βαθιά θλίψη μας και θέλουμε ο τελευταίος αποχαιρετισμός να γίνει σε στενά οικογενειακά πλαίσια.

Πιστεύουμε ότι η τήρηση της ανωτέρω επιθυμίας μας προέχει από κάθε άλλο δικαίωμα και δεν θέλουμε να μας φέρετε στη δύσκολη θέση να βλέπουμε και να ακούμε στιγμές που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.

Τέλος, θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι θα τιμήσουμε τη μνήμη τους με κάθε τρόπο και μέσο.

Οι γονείς των ανηλίκων Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου
Τα τέκνα των Φιλίππου και Σοφίας Φιλιπποπούλου
Και οι λοιποί στενοί συγγενείς