Επιστημονικό συνέδριο από το ΙΜΜ & το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: «Οι γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μεσόγειο και οι επιπτώσεις τους»

Το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (ΙΜΜ) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συν-διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Οι γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μεσόγειο και οι επιπτώσεις τους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου, μεταξύ 16:00 και 21:30 στο Μικρό Χρηματιστήριο, Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα.

Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν εισηγήσεις καθηγητές πανεπιστημίου της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμπειρογνώμονες και ειδικοί σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος οι εισηγήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα όπως: οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο, η ενεργειακή στρατηγική, οι προοπτικές του τουρισμού στην περιοχή, οι μακροχρόνιες τάσεις ανάπτυξης, οι σημερινές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων στη Μεσόγειο και τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή. Στο δεύτερο μέρος, οι ομιλητές θα αναφερθούν στις στρατηγικές επιδιώξεις των χωρών της ΝΑ Μεσογείου σε σχέση με τις θαλάσσιες ζώνες, στο περιβάλλον, στις μεταναστευτικές ροές και τις μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ, καθώς και στον ρόλο της Μεσογείου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα ελληνικά.