Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και τους Δήμους μέχρι το καλοκαίρι - Τα προσόντα που απαιτούνται

Προεκλογική περίοδος θυμίζουν οι χιλιάδες προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
Οι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες και αφορούν σε προσωπικό όλων των κατηγοριών. Μόνιμοι και εποχικοί θα προσληφθούν σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ.
Πάντως, ειδικά για τους δήμους όλης της χώρας, ο αριθμός των εργαζόμενων έχει αυξηθεί σημαντικά και οι δήμαρχοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τη χρηματοδότηση που θα λάβουν ώστε να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες μισθολογικές δαπάνες.
Μάλιστα, εκτός από τους 8.166 που πήραν το εισιτήριο για εργασία μέσω του διαγωνισμού, μέχρι το καλοκαίρι θα κληθούν να εργαστούν και πολλοί επιλαχόντες.
Αναλυτικά οι θέσεις που θα καλυφθούν μέσω διαγωνισμών είναι:

Οι προσλήψεις εποχικών:
ΔΕΗ: 1.200
Δήμοι: 600
Περιφέρειες: 700

Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων:
Διάφοροι φορείς διαγωνισμός 4Κ/2018: 103
Υπ. Δικαιοσύνης: 588
Μουσεία: 200
ΕΛΤΑ: 510
ΔΕΔΔΗΕ: 158
Ταχυμεταφορές: 100
ΕΚΑΒ: 40
Ανοιχτό Παν/μιο: 200
Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: 50
Με την προκήρυξη 4Κ/2018 το ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 91 άτομα στην ΕΥΔΑ, 2 στο ΤΕΕ, 4 στη Διώρυγα Κορίνθου,, 1 στο Ελεγκτικό Συνέδριο, 2 στον Ο.Λ. Ηρακλείου, 1 στο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, 2 στον Οίκο Ναύτου.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τις 588 θέσεις οι 576 αφορούν σε υπαλλήλους Δ.Ε. Για θέσεις φυλάκων, ενώ θα προσληφθούν και ιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.α.

Στα μουσεία όλες οι θέσεις αφορούν σε αρχαιοφύλακες με απολυτήριο λυκείου.

Στον ΔΕΔΔΗΕ οι θέσεις αφορούν σε ΠΕ Ηλεκτρολόγους μηχανικούς, Διοικητικού Οικονομικου, Προγραμματιστές – ΤΕ Ηλεκτρολόγους μηχανικούς και ηλεκτρονικούς μηχανικούς – ΔΕ ηλεκτρονικούς δικτύων και σταθμών, ΔΕΝ χειριστές μηχανημάτων και τεχνικών έργων.

Οι 200 θέσεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αφορούν σε ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΤΕ Μηχανογράφισης κ.α.

Στις ταχυμεταφορές θα προσληφθούν 20 πτυχιούχοι ΑΕΙ και 80 ΔΕ διανομείς.

Προτεινόμενα για εσάς