Με συνθήματα υπέρ του ελληνικού λαού και κατά της λιτότητας διαδηλώνουν στο Βέλγιο

Την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό καθώς και την θέση τους ενάντια στα προγράμματα λιτότητας εξέφρασαν χθες το απόγευμα οι περίπου 400 διαδηλωτές στις Βρυξέλλες.

Η πορεία διοργανώθηκε από 25 οργανώσεις της αριστεράς και κοινωνικά και νεανικά κινήματα του Βελγίου, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό κίνημα “Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται”.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Μοντού με κατεύθυνση προς τις πρεσβείες της Γερμανίας και της Ισπανίας, καταλήγοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πλατεία Λουξεμβούργου.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα κατά των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Ισπανίας, του Βελγίου και της καγκελαρίου της Γερμανίας, ενώ δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την Τρόικα και τις τράπεζες. Στάθηκαν στο πλευρό του λαϊκού κόμματος της Ισπανίας, Podemos, καθώς και των Ελλήνων, ζητώντας την ακύρωση των προγραμμάτων λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Αναφορικά με την πορεία ο εκπρόσωπος της επιτροπής στήριξης της διαδήλωσης, Ζιλ Μοφρόι, είπε: “Παλεύουμε ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές και στον αυταρχισμό στην Ελλάδα και στο Βέλγιο”. Συνέχισε τονίζοντας: “Η δυστυχία εξερράγη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πίσω από το θόρυβο των γεγονότων του Charlie Hebdo εμείς δεν ξεχνάμε τα κοινωνικά προβλήματα που μερικές φορές πηγάζουν από τον εξτρεμισμό κάποιων. Θέλουμε να συνεχιστεί η κοινωνική πάλη κατά των μέτρων που παίρνει η βελγική κυβέρνηση, μέσα στις επιχειρήσεις και μέσα στους δρόμους, και κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος”.

Όπως υποστηρίζει σε Δελτίο Τύπου η “Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται”, η διαδήλωση δεν απευθύνεται μόνο στους Έλληνες, αλλά σε όλη την Ευρώπη και οργανώθηκε λόγω της πολιτικής εκφοβισμού που υιοθετούν τα κράτη της ΕΕ και τα ΜΜΕ εξ αιτίας των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Γενάρη.