Υπόθεση Λεμπιδάκη: Νέα στοιχεία απ' τη δικογραφία - Αν «στράβωνε» κάτι, θα τον σκότωναν

Νέα στοιχεία απ’ την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη έρχονται στη δημοσιότητα, μέσω της δικογραφίας. Απ’ ό,τι φαίνεται οι απαγωγείς του ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τα λύτρα χωρίς να έχουν κανέναν ενδοιασμό για τη ζωή του απαχθέντος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η κρητική εφημερίδα «Πατρίς», μέσω του επίσημου διαβιβαστικού της αστυνομίας που δημοσιεύει:

«Ως εκ τούτου, η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει την βούλησή τους στον σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας). Επιπροσθέτως, οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς την ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη».
Ακόμη βάσει της δικογραφίας αποδεικνύεται ότι υπήρχαν δύο ομάδες απαγωγέων: στην πρώτη ήταν πέντε «σκληροί» ποινικοί που τον απήγαγαν αλλά αποσύρθηκαν από την οργάνωση όταν είδαν ότι οι μήνες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν στρατολογήθηκαν νέοι, που συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις.