Δραματική νύχτα στα Καλύβια: Οι φλόγες έφτασαν στην παραλία της Σαρωνίδας! (φωτό & βίντεο)

Δύσκολη νύχτα για πυροσβέστες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Καλυβίων Αττικής, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φτάνοντας μάλιστα μέχρι την παραλία της Σαρωνίδας ύστερα από δύο αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με το newsit.gr, λίγο μετά τις 21.30 και ενώ τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει να επιχειρούν στην περιοχή, υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις, στο ένα μέτωπο προς Λαγονήσι και στο δεύτερο μέτωπο προς Σαρωνίδα, που πλησιάζει την παραλία.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κάνουν ό,τι είναι εφικτό προκειμένου η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, εθελοντές με 11 οχήματα, υπάλληλοι δήμων με 14 οχήματα και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είχε πει νωρίτερα στον ΣΚΑΪ και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στο ύψος της οδού Σοφούλη, στο Λαγονήσι, μέχρι τη Σαρωνίδα.