Απαράδεκτο: 37.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών - Ουρές απ' το ξημέρωμα για μία θέση!

Νέο σοκ στην καθημερινότητά τους περίμενε χιλιάδες γονείς αφού ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό!

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΕΕΤΑΑ, αποκάλυψε ότι πέρυσι 30.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, κι εκτίμησε ότι φέτος ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 37-38.000 παιδιά.

«Υπάρχει μεγάλη ανισότητα στον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και για να αντιμετωπιστεί αυτό χρειάζεται χρόνος», δικαιολόγησε ο κ. Γκοτσόπουλος προσθέτοντας ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολλαπλάσιοι από τις θέσεις που υπάρχουν.

 

 

 

Απίστευτες σκηνές εξελίχθηκαν στη διάρκεια της νύχτας έξω από τον κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων στην οδό Γούναρη, όπου περισσότερα από 30 άτομα είχαν στηθεί στην ουρά για να προλάβουν να μπουν πρώτοι στα γραφεία οργανισμού το πρωί και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, ώστε να εξασφαλίσουν την εγγραφή του παιδιού τους σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό.

 

 

 

 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τουλγαρίδης δήλωσε ότι θα εξυπηρετηθούν όλοι, ωστόσο διαφώνησε με τη μέθοδο του voucher που σύμφωνα με τον ίδιο -εμμέσως- πετά το μπαλάκι στους γονείς.