Ο... Ηνίοχος πίσω από την πτήση των πέντε μαχητικών από την Αθήνα (video, εικόνες)

Εντυπωσιακό ήταν το θέμα για τους κατοίκους της Αττικής που απόλαυσαν τις διελεύσεις των μαχητικών αεροσκαφών που συμμετέχουν στην πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2017» πάνω από τον αττικό ουρανό.

Τα αεροσκάφη ήταν δυο ελληνικά F-16 Block 50 και F-4E της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα F-16 Block 30 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ιταλικό βομβαρδιστικό τύπου AMX κι ακόμη ένα ελληνικό F-16 που φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε τις πτήσεις αυτές.

Οι δύο, προγραμματισμένες διελεύσεις του σμήνους των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να φωτογραφηθούν με φόντο την Ακρόπολη, ενώ αμέσως μετά τις διελεύσεις από τον ιερό βράχο, πέρασαν πάνω από τον πορθμό του Ευρίπου και ολοκλήρωσαν την «τουριστική» αποστολή τους με χαμηλή πτήση πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Πέρυσι, μετά το τέλος και πάλι της άσκησης «Ηνίοχος», είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη πτήση αμερικανικών F-15 και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πιλότων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν φέτος στον «Ηνίοχο», δεν πήραν μέρος στην «τουριστική» πτήση, προφανώς για να μην φωτογραφηθούν δίπλα στο F-16 από το Ισραήλ.

Δείτε το βίντεο:

max2

max3

max5

max6