ΑΣΕΠ υπό διάλυση - Έπεσε η σελίδα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων

“Νεκρή” εδώ και τουλάχιστον 2 εικοσιτετράωρα είναι η κεντρική σελίδα του ΑΣΕΠ, ταλαιπωρώντας του υποψηφίους για τον διαγωνισμό 1Κ/2017, που αφορά 404 θέσεις στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες όλης της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη η ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής δεν λειτουργεί, με τους πολίτες να έχουν κατακλείσει από τις καταγγελίες τους έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Συγκεκριμένα, είναι αδύνατη η πρόσβαση στην ιστοσελίδα λόγω υψηλού φόρτου του συστήματος – όπως αναφέρει το asep.gr σε όσους επιχειρούν να το επισκεφθούν, αν και την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των συμμετοχών για τον διαγωνισμό, χωρίς χιλιάδες πολιτών να έχουν καταφέρει να υποβάλλουν την απαιτούμενη ηλεκτρονική αίτηση.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, από σειρά τηλεφωνημάτων που έγιναν στο politisonline.com, διαπιστώνεται ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στον ΑΣΕΠ, που κατά τα άλλα αξιώνει τον χαρακτηρισμό του πιο “τελειοποιημένου” οργανισμού της χώρας.

Πράγματι, πολίτες από την Πέμπτη 30/3/2017 προσπαθούν να επικοινωνήσουμε με το τηλέφωνο εξυπηρέτησης πολιτών του ΑΣΕΠ στην Αθήνα και κανείς δεν απαντά, με αποτέλεσμα να απευθύνονται στα γραφεία του στην Θεσσαλονίκη, ενώ άλλοι που δυσκολεύονται να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής τους και απευθύνονται στον ΑΣΕΠ, δεν τους εξυπηρετεί.

Ειδικότερα πολίτης καταγγέλει:“Τηλεφωνώ απ’ την Παρασκευή 31/3 στον οργανισμό στην Αθήνα και κανένας δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Από τις 8:00 μέχρι τις 13:00 ήμουν με το ακουστικό στο χέρι, αλλά τίποτα. Εκεί ήθελα να ‘ξερα δεν είναι δημόσιος οργανισμός; Οι εργαζόμενοι δεν ακολουθούν το ωράριο και των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων; ή δουλεύουν όποτε τους καπνίσει;”.

Άλλος πάλι αναφέρει σε email του: “Αν και διάβασα την αίτηση πολλές φορές, δυσκολεύομαι να την συμπληρώσω σωστά. Ίσως η δυσλεξία μου δεν το επιτρέπει, γι’ αυτό και ήρθα από τον Πύργο Ηλείας στην Αθήνα την Τετάρτη 29/3/2017 να με βοηθούν στον ΑΣΕΠ να την κάνω. Ο υπάλληλος με έδιωξε κακήν – κακώς από τον ΑΣΕΠ, λέγοντας μου ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του να με εξυπηρετήσει και πως πρέπει να ξανά διαβάσω τις οδηγίες. Ντροπή. Τον πληρώνουμε άδικα. Ντροπή στην διοίκηση που δεν παράγει έργο. Αίσχος για αυτούς που τους έβαλαν εκεί και τους εποπτεύουν”.

Αλλού, επιλογικά διαβάσαμε: “Δεν είναι ικανοί να στήσουν ούτε μια προκήρυξη της προκοπής. Η Αθήνα δεν απαντά σε κανένα τηλέφωνο το πρωί και η ιστοσελίδα έχει πέσει. Αν δεν μπορούν ας μην επιβάλλουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων. Επιφυλάσσομαι για την χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου”.

Η φωτογραφία από το σύστημα:

screenshot_2