Βίντεο ντοκουμέντο: Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής εξυμνεί τη ναζιστική Γερμανία

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει σύσσωμη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να εξυμνεί τη ναζιστική Γερμανία, το τρίτο Ράιχ και τα Ες Ες, σε συναυλία που έλαβε χώρα στις 30 Ιανουαρίου του 2005 και φέρεται να είχε διοργανωθεί από την  ηγεσία του κόμματος και φέρει το χαρακτήρα τελετουργικού.

Οι παριστάμενοι τραγουδούν τον ελληνικό εθνικό ύμνο με το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό. Οι σημαίες που υπάρχουν είναι μόνο ναζιστικές: η σημαία των Ες Ες και η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό. Τα συνθήματα που ακούγονται είναι μόνο ναζιστικά με κυρίαρχα το κλασικό χιτλερικό «Sieg Hell» (Zήτω η νίκη) και «Juden Raus» (Εξω οι Εβραίοι). Όλοι τραγουδούν τον γνωστό και απαγορευμένο στη Γερμανία ναζιστικό ύμνο «Υπεράνω όλων η Γερμανία».

Το βίντεο φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών και εμφανίζει τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Γιώργο Μισιάκα (Μάστορας), Απόστολο Γκλέτσο (συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά. να συμμετέχουν στην εν λόγω εκδήλωση.

Η μέρα δημοσίευσης του βίντεο συμπίπτει με τη δίκη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Εργαζόμενοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων έχουν συγκεντρωθεί στις οδούς Μαιζώνος και Γούναρη, που βρίσκεται το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο αντίστοιχα και συμπαρίστανται στον Κώστα Πελετίδη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο μέσα στο δικαστικό μέγαρο, όσο και στους γύρω δρόμους.