Σε άθλια κατάσταση ο Άκης Τσοχατζόπουλος: «Οι φλέβες του σπάνε, κοριοί του πίνουν το αίμα»

Σε σοκαριστικές αποκαλύψεις για την υγεία του άλλοτε ισχυρού άνδρα της πολιτικής και “μπον βιβέρ” του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Άκη Τσοχατζόπουλου, προχώρησε ο συνήγορός του Γ. Παγουρόπουλος.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” ο κ. Γιάννης Παγουρόπουλος, ο 77χρονος πρωην υπουργός Άμυνας που καταδικάστηκε για μίζες και “μαύρο χρήμα” και εκτίει ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού, βρίσκεται σε κακή σωματική και ψυχολογική κατάσταση και χρειάζεται να νοσηλευτεί άμεσα σε αποστειρωμένο περιβάλλον.

«Τα αγγειακά του προβλήματα έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν πρήξει τα πόδια του, να σπάσουν οι φλέβες και ό,τι κι αν φορέσει, κάλτσες ή παντόφλες, σε διάστημα 10 λεπτών γίνεται μούσκεμα από το αίμα και το πύον και οι κοριοί που υπάρχουν στη φυλακή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Οι φλέβες του είναι γεμάτες κοριούς (…) ο άνθρωπος αυτός πρέπει να ζει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον μέχρι να επανακάμψει» δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ αποκάλυψε πως ο Άκης Τσοχαντζόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την γυναίκα του Βίκυ Σταμάτη καθώς και τον 11χρονο γιό του, αναμένοντας μια θετική εξέλιξη στην τέταρτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης, η οποία θα κατατεθεί την προσεχή Τετάρτη (01.02.2017).

Ο κ. Παναγόπουλος προειδοποίησε ουσιαστικα πως αν και αυτή η αίτηση αποφυλάκισης έχει την εξέλιξη των προηγούμενων θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Αυτή η αίτηση θα διαφέρει από τις προηγούμενες, η ιατρική κατάσταση σήμερα είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Αν αποτύχουμε και 4η φορά, πέρα από την κλονισμένη υγεία, η κλονισμένη ψυχολογία θα τον οδηγήσει, φοβάμαι, σε ανεπίστρεπτες καταστάσεις».

Λίγε μέρες πριν ωατόσο, ο δημοσιογράφος του Alpha, Δήμος Βερύκιος κατά την διάρκεια της εκπομπής “Happy Day” της Σταματίνας Τσιμτσιλή είχε περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας λέγοντας: «Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τηλεφώνημα από έναν ποινικό-μεγάλο όνομα. Μου είπε το εξής: “Εγώ σας προειδοποιώ, ο γέρος θα πεθάνει μέσα στο κελί και θα πεθάνει σαπίζοντας! Είναι ντροπή σας, εσείς οι έξω που τον αφήνετε σε αυτά τα χάλια και δεν λέτε μια κουβέντα». Τηλεφωνώ και μαθαίνω ότι τα πόδια του Άκη αιμορραγούν!».