Δεν κάνει πίσω η Τουρκία - Έστειλε δεύτερο αίτημα έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε και δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το CNN Turk.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, ο νέο αίτημα έκδοσης πηγάζει από το ένταλμα σύλληψης των οκτώ στρατιωτικών που εξέδωσε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, τους οποίους η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πραξικοπηματίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο αυτό αίτημα των τουρκικών αρχών εστάλη ή στέλνεται στην ελληνική κυβέρνηση.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι τελεσίδικη και κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση και σύμφωνα με τον νόμο δεν αναιρείται ούτε μπορεί να αλλάξει.

Με βάση το σκεπτικό των αποφάσεων του Αρείου Πάγου «η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».