Ο Τζορτζ Μπους και η σύζυγός του Μπάρμπαρα στο νοσοκομείο (photo)

Φωτογραφία κατά την διάρκεια νοσηλείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και της σύζυγου του Μπάρμπαρα από το νοσοκομείο του Χιούστον, έδωσε στην δημοσιότητα η οικογένεια Μπους προκειμένου να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους συμπαραστάθηκε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο 92χρονος πρώην πρόεδρος αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, αφού διεγνώσθη με πνευμονία και υπεβλήθη σε επέμβαση για τον καθαρισμό της αναπνευστικής του οδού, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία και αναρρώνει σε απλό δωμάτιο του νοσοκομείου.

Η γυναίκα του 92χρονου πρώην προέδρου Μπάρμπαρα Μπους διεκομίσθη επίσης στο ίδιο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους έπειτα από συμπτώματα κόπωσης και βήχα που παρουσίασε και έχει πάρει ήδη εξιτήριο. Η ηλικία του Τζορτζ Μπους σήμερα είναι 92 ετών και τα τελευταία χρόνια νοσηλεύεται συχνά για προβλήματα που σχετίζονται με το αναπνευστικό του, ενώ τον Ιούλιο του 2015 είχε νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες ύστερα από κάταγμα σπονδύλου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πάσχει από μία μορφή Πάρκινσον και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις του, ωστόσο παραμένει ακόμη δραστήριος και επιδίδεται και σε extreme σπορ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πτώση με αλεξίπτωτο με την οποία είχε επιλέξει να γιορτάσει τα 90α του γενέθλια.