Καυγάς Μπουτάρη-Τζιτζικώστα: Με είπες κ@@γερο

Φραστικό επεισόδιο είχαν στο αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, όπου είχαν μεταβεί για την τελετή αγιασμού, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν σκληρές κουβέντες, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ότι λέει λόγια γι αυτόν πίσω από την πλάτη του.

“Μου είπαν ότι με είπες κωλόγερο”, είπε ο κ. Μπουτάρης με τον κ. Τζιτζικώστα να του απαντά: “Να το φέρεις αυτόν που σου το είπε να το πει μπροστά μου. Εσύ με κατηγορείς και μάλιστα δημόσια”.

Τα πράγματα ηρέμησαν λίγο λεπτά μετά με την επέμβαση του Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και του Δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, όπως αναφέρει το voria.gr.

Πάντως, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Τζιτζικώστας δεν έδωσε συνέχεια, παρότι αναφέρθηκε στην τελετή, λέγοντας πως «το έργο του μετρό ξεκίνησε πάλι και τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν επιτέλους δουλειά. Ένα έργο που η Περιφέρεια όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσε μάχη για να ξεκινήσει εκ νέου, διότι το σταμάτημά του επί τόσα χρόνια οδήγησε σε καταστροφή πολλούς καταστηματάρχες και επαγγελματίες και ταλαιπώρησε όλη τη Θεσσαλονίκη. Εμείς επιμένουμε στην αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν εργαζόμενοι και επαγγελματίες, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους αυτά τα χρόνια της διακοπής των εργασιών, από την Πολιτεία. Είναι μια ευκαιρία για να θυμίσουμε στους υπεύθυνους ότι δε θα επιτρέψουμε να παγώσει το έργο ξανά. Πλέον όλα τα εργοτάξια σε φάση υλοποίησης, το θέμα του σταθμού Βενιζέλου έχει διευθετηθεί και μάλιστα στην πάγια θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να δημιουργηθεί εκεί ένας σταθμός – μουσείο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλα αυτά τα εμπόδια ανήκουν στο παρελθόν. Συγχαρητήρια Αττικό Μετρό και εργαζόμενους για τις προσπάθειες να ολοκληρωθεί το έργο και στέλνουμε ένα μήνυμα: Να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο και να αποδοθεί στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Είμαστε εδώ όπως μπορούμε στην εξεύρεση λύσεων, όπως το αίτημα που δεχτήκαμε να εντάξουμε τη χρηματοδότηση μέρους του σχεδίου για το σταθμό Βενιζέλου στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να αναδειχτεί η περιοχή και να αποτελέσει κόσμημα για Θεσσαλονίκη».