Τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε τη σημερινή πανσέληνο

Σήμερα όλοι θα έχουμε στραμμένα τα μάτια μας στον ουρανό!

Η ώρα της μεγαλύτερης πανσελήνου φτάνει και όλοι θέλουμε να απολαύσουμε αυτό το σπάνιο φαινόμενο.

Nα σημειώσουμε ότι η Σελήνη θα πλησιάσει στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, σε απόσταση περίπου 348.400 χιλιομέτρων, και έτσι θα φαίνεται ως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μετά το 1948.

Δείτε πού μπορείτε να πάτε να απολαύσετε την Πανσέληνο της 14ης Νοεμβρίου!

1. Ακρόπολη

Έχει Πανσέληνο απόψε, και είναι ωραία. Ναι αλλά από πού; Η πρώτη απάντηση θα ήταν από την Ακρόπολη. Μια βόλτα στο θησείο και ύστερα στα βραχάκια της Ακρόπολης, είναι το πρόγραμμα που κάνεις σήμερα παρέα με το αμόρε σου.

2. Στην ταράτσα σου

Ακούγεται τόσο απλό και όμως θα είναι το ιδανικό μέρος για να θαυμάσεις τη σούπερ Πανσέληνο. Στην ταράτσα του σπιτιού σου απλά πας με τις πιτζάμες σου, παίρνεις και ένα μπουκάλι κρασί και κοιτάς ψηλά!

3. Παραλία

Ο καιρός ακόμα είναι καλός, για αυτό δεν θα παγώσουμε αν σήμερα δούμε την Πανσέληνο δίπλα στη θάλασσα. Οι παραλίες εντός Αττικής όπως Σχοινιάς, Φλοίσβος, Βουλιαγμένη, Σούνιο είναι οι ιδανικές επιλογές για να πάρεις το έτερο ήμισυ και να ζήσετε την πιο ρομαντική βραδιά σας!

4. Λόφος Φιλοπάππου

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτήν! Για σήμερα λοιπόν σου προτείνουμε να πιεις αρχικά λίγο κρασάκι στο Κουκάκι και ύστερα να περπατήσεις με την παρέα σου έως τον λόφο Φιλοπάππου, όπου η θέα θα είναι απερίγραπτη!

5. Σε πάρκα και άλση

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά πάρκα και άλση και δεν τα επισκεπτόμαστε συχνά για χαλαρή βόλτα ή πικ νικ. Για αυτό, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να τα αξιοποιήσετε από αυτή! Πάρτε το αυτοκίνητο σας, φτιάξτε και καλαθάκι με λίγα τρόφιμα και ξαπλώστε ατενίζοντας τον ουρανό ανάμεσα σε δέντρα.

6. Λυκαβηττός

Ο Λυκαβηττός είναι το δεύτερο ψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου Αθηνών μετά τα Τουρκοβούνια (που επίσης είναι εξαιρετική επιλογή). Χάρη λοιπόν στο ύψος, θέα από κεί θα είναι μοναδική κάνοντας το βράδυ στον Λυκαβηττό εξίσου θεαματικό.

7. Κοκτέιλ αφ’ υψηλού!

Εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Τα μπαράκια του Θησείου και του Μοναστηρακίου καθώς και οι ταράτσες εστιατορίων στο Γκάζι και στο Μεταξουργείο είναι οι ιδανικές για να απολαύσεις καλό φαγητό, καλό ποτό και μια καλή θέα που θα κάνει το βράδυ ακόμα καλύτερο.