Σάλος από το πανό για τη Σρεμπρένιτσα- Απειλείται με τιμωρία η Ελλάδα

Εμετικό πανό που εμφανίστηκε στην ελληνική κερκίδα του Γεώργιος Καραϊσκάκης, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων τόσο στα social media, όσο και στη Βοσνία. Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η τιμωρία σε βάρος της Ελλάδας για το απαράδεκτο πανό που αναρτήθηκε από οπαδούς καθώς το περιστατικό δεν ξέφυγε από τα μάτια του παρατηρητή ο οποίος και το κατέγραψε στο φύλλο αγώνα μαζί με τα καπνογόνα που άναψαν οι Βόσνιοι φίλαθλοι μετά το γκολ της ομάδας τους.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε ζήτησε συγγνώμη από τη Βοσνία για το πανό που αναρτήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη μεγάλη λύπη της για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη, την οποία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία. Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη, εκ μέρους των ελάχιστων εκείνων που συμμετείχαν στη μισαλλόδοξη αυτή ενέργεια, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας αυτής».

Τα Μέσα της χώρας εξαπολύουν πυρά κατά της αναφορά στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, ενώ τα tweets των Βόσνιων ζητούν παρέμβαση της UEFA.

Το πανό, που ανέβηκε στο γήπεδο για λίγα λεπτά, έγραφε στα σέρβικα: «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα») και αναφέρεται στο έγκλημα πολέμου στην ομώνυμη πόλη, τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, όπου σφαγιάστηκαν 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι.