Δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,2% - Το 55% δεν θέλει πρόωρες εκλογές

Με 4,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bridging Europe για την εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ». Η έρευνα διεξήχθη μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την υπόθεση με τους μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,4%

Νέα Δημοκρατία: 18,2%

ΚΚΕ: 7,4%

Χρυσή Αυγή: 7,1%

ΠΑΣΟΚ: 4,9%

ΑΝΕΛ 3,2%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων πολιτών, ανέρχεται στο 26%.

Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα, η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει ποσοστό 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, η Λαϊκή Ενότητα 2,1% και το Ποτάμι 1,1%.

dimoskopisi-1

Πρόωρες εκλογές

Στο ερώτημα για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 31% ψήφισε θετικά, σε αντίθεση με το 55% των ερωτηθέντων που έδωσε αρνητική ψήφο.

 

Τηλεοπτικές ΆδειεςΣτο θέµα του διαγωνισµού για τις άδειες, το 75% υποστηρίζει ότι τα 246 εκατομμύρια ευρώ που θα συγκεντρωθούν πρέπει να δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

2-copy

Περούκα_Gate: Στημένο το θέμα, υποστηρίζει το 83%

Σχετικά με την παρακολούθηση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη από δύο Έλληνες δημοσιογράφους, το 83% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση υποστηρίζει ότι το θέμα ήταν στημένο.

.5553

Σύνοδος του Νότου: 7 στους 10 θεωρούν ότι ενισχύθηκε η εικόνα της χώρας.

Ποσοστό 65% συγκέντρωσαν όσοι θεωρούν ότι η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Χωρών της Μεσογείου ενίσχυσε την εικόνα της Ελλάδας, ενώ το 14% ψήφισε Δεν ξέρω / Δεν απαντώ.

Η έρευνα διενεργήθηκε  20-22 Σεπτεµβρίου και συμμετείχαν 1.168 άτοµα από 13 περιφέρειες της χώρας.